Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2012 - ΑΓΩΝΑΣ BASKET

ΑΓΩΝΑΣ BASKET ΜΑΝΔΗΛΙ VS ΣΚΟΠΙΑ 

Μετά το θεατρικό και τη διαμάχη που προέκυψε για το που θα στηθεί ο βιολογικός , τα δυο χωριά μετενζήδων αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στο γήπεδο του μπάσκετ. Ραντεβού δόθηκε το απόγευμα του δεκαπενταύγουστου στις 19:00 η ώρα στο γήπεδο του Μανδηλίου.
Ο καιρός ήταν ιδανικός και κάθε χωριό συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της νεολαίας του. Η προϊστορία ήταν εναντίον της Σκοπιάς , σε τρεις αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια η Σκοπιά έχασε και τους τρεις αγώνες.
Αφού ορίστηκαν τα άτομα της γραμματείας, στις 19:30 ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα.
Από την αρχή η Σκοπιά πήρε κεφάλι, και κατάφερε να προηγηθεί με 6 πόντους διαφορά.
Ο Coach, ο Γιώργος οργάνωσε την ομάδα σε άμυνα ζώνης και κατάφερε έτσι, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να κρατήσει το προβάδισμα. Ψυχή της ομάδας αποδείχτηκε ή κερκίδα των Σκοπιανών που ήταν σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα παρούσα. Συνθήματα όπως:
'ΠΙΑ ΠΙΑ ΠΙΑ 
ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΠΙΑ'

'ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ'

'ΣΚΟΠΙΑ ΓΕΡΑ
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ'
ακούγονταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Τελικά ο αγώνας έληξε 46-38 υπέρ της Σκοπιάς. Η Σκοπιά κόντρα στην ιστορία κατάφερε να καταβάλλει το πολύ καλό Μαντήλι.  Ξεχώρισαν ο Κωνσταντίνος που πήρε τον αγώνα στις πλάτες του, επίσης πολύ καλοί ο άλλος Κωνσταντίνος, ο Γιάννης και γενικά όλα τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους.

 Το τι επακολούθησε με το σφύριγμα της λήξης δεν περιγράφεται, τα παιδιά σήκωσαν στους ώμους τους τον Κωνσταντίνο, οι θεατές όρμησαν στο γήπεδο και έγιναν ένα σώμα με τους παίκτες της αναμέτρησης.
Παίκτες και θεατές σε ένα Convoi 25 περίπου αυτοκινήτων με αναμμένα τα alarm και κορνάροντας ασταμάτητα πέρασαν τα χωριά Μανδήλι, Λευκοθέα, Αλιστράτη και έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Σκοπιάς . Εκεί μπροστά στη βρύση  στήθηκε τρικούβερτο γλέντι. 




































1 σχόλιο: